Test jezelf!

Welke oplossing kan jou het beste helpen om voedselverspilling tegen te gaan en geld te besparen? Vul de vragen in en kom erachter welk profiel er bij jou past en hoe je elke maand gemakkelijk geld kan besparen!

Wat gooit Nederland weg? 

Milieucentraal en het Voedingscentrum hebben een Top 10 opgesteld van het voedsel dat we het meest weggooien. Benieuwd of deze Top 10 ook op jou van toepassing is? Lees het hier.


Top 10 meest verspilde producten (exclusief dranken)

1.      Brood
2.      Zuivel
3.      Groente
4.      Fruit
5.      Vlees
6.      Aardappelen
7.      Gebak en koek
8.      Sauzen en vetten
9.      Pasta’s
10.   Rijst

Welk product uit bovenstaande 

lijst gooi jij het vaakst weg?

Netherlands


BROOD

Van oud brood kun je ook hele lekkere wentelteefjes maken, zo hoef je het helemaal niet weg te gooien. Check het recept hier:

FRUIT

Misschien ziet je fruit er niet heel lekker meer uit maar is het wel eetbaar? Maak er een smoothie van! Gezond en lekker! Recepten vind je via onderstaande link:


PASTA EN RIJST

Het blijft bij pasta en rijst lastig inschatten hoeveel je precies nodig hebt. Het Voedingscentrum heeft hier een handige oplossing voor: het eetmaatje. Benieuwd naar het eetmaatje? Kijk hier voor meer informatie:

MELK

Het klinkt misschien een beetje vies maar melk die over de datum is, kun je heel goed gebruiken als schoonmaakmiddel. Let op: de melk mag hiervoor niet stinken of klonterig zijn.

Oude melk zorgt ervoor dat marmeren, gelakte of houten oppervlakten glanzend schoon worden. Dus pak een stuk keukenrol, doop deze in de oude melk en poetsen maar! Na het poetsen met de melk moet je nog wel even een warme vochtige doek over het oppervlak halen, anders kan het behoorlijk gaan stinken..